Barn og hund

Barn og hund kan ha masse glede av hverandre, men man skal tenke seg godt om før man tar en firbent liten venn i huset. Det tar masse tid og dersom man har flere små barn, så skal man vite at disse ikke anser en valp som ett nytt leketøy. Vi er ganske restriktiv med å selge valper til barnefamilier dersom de ikke er vant med hund fra før eller er mange små i veldig ung alder.

Hunders barnevennlighet er en sammensatt affære. Hunder er  rovpattedyr og bør aktes som det, om man skal unngå ulykker. Forskjellige hunderaser har gjerne et større eller mindre potensial til å omgås barn, men ingen rase kan regnes som barnevennlig.
Man må heller aldri anskaffe hund til et barn, selv om barn kan ha aldri så godt av å vokse opp i et hjem der det finnes en hund.
Bare voksne ansvarsbevisste mennesker har lov til å holde hund. Bare voksne mennesker har også lov til å føre hund på egenhånd. Det er således ikke tillatt å la barn gå tur med hund alene. Med barn menes personer under 12 år.
Hunder må aldri få være alene med små og mindre barn tilstede (også om den står bundet), ikke engang for et lite øyeblikk. Statistikken viser nemlig at det er i disse såkalte «øyeblikkene» at fatale hendelser oppstår (som oftest i og omkring hjemmet). Det hjelper ikke hvor snill og omgjengelig hunden er til daglig, den kan misforstå en situasjon og på et øyeblikk lemleste eller, i verste fall, drepe et forsvarsløst barn.

Nedenfor er det link til artikler ang. barn og hund.

http://no.wikipedia.org/wiki/Hunderase

http://dooa.no/faktasider/h_barn.html

http://www.manimal.no/Artikler/Artikler-om-hund/Hund-og-barn