Om oss

DSCF0012

Vi har hatt Bichon Havanais siden 1996 og har hatt oppdrett av rasen i 22 år innenfor kennelnavnet Lekkerbisken. Vi er da en av de som har drevet lengst med rasen i Norge.
I 2021 har vi hatt rasen i 25 år! 
Vi har ivaretatt de gamle linjene som har vært i Norge siden rasen ble innført til landet.
Jeg visste tidlig hvilke linjer og typer jeg ønsket å kombinere og jobbe videre med og det har tatt meg mange år og få akkurat de hundene jeg har ønsket å satse vårt oppdrett videre på. Vi har importert hunder fra Sverige og Danmark, som vi med stort hell har kombinert med våre gamle linjer.

Det har ført til at vi i løpet av årene har fått frem 36 Championer i rekkene. Dette kombinert med egne hunder og våre avkom. Dette tallet er pr. 1.Des. 2021.
Vi har flere Nordiske, Danske, Svenske og Norske vinnertitler. 
I år, 2021, tok vi også Norsk Vinner, 21, Norsk Juniorvinner 21 og Norsk Veteran vinner 21! 
Senest i år har Lekkerbisken fått Dansk Vinner 2018 – Svensk Vinner 2018
I 2017 ble det Norsk Jr. vinner, Norsk Vinner, Dansk Jr. Vinner og Dansk Vinner, Finsk Vinner tittel til Lekkerbisken`s I`m the Boss! 

I Juni 2017 kunne vi oppdatere resultatene og si at vi har 3 avkom som er blitt internasjonale Champions i tillegg til våre egne to tisper…Lekkerbisken`s Xotic Star “Yatzy” og Happy Friend`s Zouvenir “Roxy” 

Lekkerbisken er alltid presentert i toppen på mestvinnerlisten i Norge. De seneste år også i Sverige og Danmark. 
Våre egeneide hunder stiller jeg selv og vi trives godt med å utstilling og reiser. 
Vi er selvsagt stolt og ydmyk og veldig glad for at våre valpekjøpere viser frem sine håpefulle Lekkerbiskener og bidrar til at vi kan jobbe videre med våre mål og ønsker for fremtiden. 

Lekkerbisken er ett lite, solid og godt kvalitetsoppdrett og vi har mange Hederspremier i oppdrett.
Med målrettet oppdrett har kommet der vi er i dag.

Vi er opptatt av helse, gemytt og rasetypiske hunder.
Alle våre avlsdyr blir stilt ut og de fleste har oppnådd tittelen Norsk Utstillings Champion.

Hundene får sin årlige veterinærsjekk, er fullvaksinert og er helsejekket uten arvelige sykdommer. 

Pr. i dag (2021) har vi kun 1 kull og ingen  planlagte kull i 22. 
Vi er nå mellom generasjoner, men vi håper å kunne presentere nye spennende og flotte kombinasjoner i 2023.
Vi har god tid til valpene og de blir preget og sosialisert etter beste evne. Valpene blir tatt med på kjøreturer, besøk i andre hjem og selvsagt preget på besøk i hjemmet. De er alltid like tillitsfulle og kjærlige og vi setter også stor pris på kontakt med våre valpekjøpere.
Hos oss er hundene og våre valpekull alltid i fokus! Våre hunder er først og fremst familiemedlemmer og tar del i alt vi gjør daglig. De går fritt i hjemmet og elsker kos og oppmerksomhet.
Det ønsker vi også for våre valper. De skal få være ett fullverdig familiemedlem og ta del i familiens hverdag. Det er hverdager det er mest av uansett om man har ett ønske om å ha hunden med på utstillinger.
Vi krever ikke at man skal gå på utstilling med hunden, men setter pris på at man er ærlig med hva man ønsker når man tar kontakt.

Vi ønsker at man skal ha god tid til hunden og vet hva man går til når man kjøper en Havanais.
Dette er en pelshund og det krever at man har tid og ønske om gjøre pelsstell til en fin tid med for hunden og deg selv. For meg er det terapitid.

Valpene blir levert fra oss ved 9- 10 ukers alder. De er reg. i NKK, vaksinert, chipmerket, helseundersøkt. Det følger også med valpeguide med info om rasen og pelspleie, samt utstyr som den vil trenge for en god start i sitt nye hjem.

Send oss gjerne en e-post med opplysninger om familien, barn, jobbsituasjon og ellers relevante opplysninger om hva daglig livet til valpen vil bli hos dere.

Informasjon om alle våre hunder finner dere på deres egne sider. Vi håper dere får en trivelig stund hos oss:-)

Er dere interessert i å vite mer om oss og våre hunder, så er det bare å ta kontakt.

Frøydis Monsen, Bergen.
froydis@lekkerbisken.net
Tlf: 47274850