Om oss

DSCF0012

Vi har hatt Bichon Havanais siden 1996 og har hatt oppdrett av rasen i 18 år innenfor kennelnavnet Lekkerbisken. Vi er da en av de som har drevet lengst med rasen i Norge.
I år 2016 har vi 20 års jubileum og det har gitt oss god erfaring med rasen. 
Vi har ivaretatt de gamle linjene som har vært i Norge siden rasen ble innført til landet.
Jeg visste tidlig hvilke linjer og typer jeg ønsket å kombinere og jobbe videre med og det har tatt meg mange år og få akkurat de hundene jeg har ønsket å satse vårt oppdrett videre på. Vi har importert hunder fra Sverige og Danmark, som vi med stort hell har kombinert med våre gamle linjer.

Det har ført til at vi i løpet av årene har fått frem 26 Championer i rekkene. Dette kombinert med egne hunder og våre avkom. Dette tallet er pr. 1.nov. 2016.
I løpet av de siste 8 årene er det blitt 27 Championer i rekkene så langt.
Noen har også tatt Nordiske, Danske og Norske vinnertitler. 
I 2007 og 2008 gikk Norsk Vinner tittelen til Lekkerbisken. 
I Danmark er det oppnådd både Nordisk Juniorvinner og Dansk Vinner. 
I Juni 2017 kan vi oppdatere resultatene og si at vi har 3 avkom som er blitt internasjonale Champions i tillegg til vår egen Happy Friend`s Zouvenir “Roxy”. 

I 2011 var Lekkerbisken presentert med 5 av 10 hanner blant de mestvinnende hannene i Norge. Og 3 av 10 tisper.
I 2013 fikk vi mestvinnende Havanais gjennom tidene! Vår egen nydelige Roxy gikk helt til topps og plasserte seg dette året i flere gruppe og BIS finaler.
I 2015 gikk Roxy til topps igjen og etter ett valpekull med 8 valper i mars, klarer hun den bragden og bli mestvinnende tispe også i 2015!
Vår skjønne gode Lexus tok også sitt Championat i september, på første utstilling etter fylte 2 år.
Våre egeneide hunder stiller jeg selv og vi trives godt med å utstilling og reiser. 
Vi er selvsagt stolt og ydmyk og veldig glad for at våre valpekjøpere viser frem sine håpefulle Lekkerbiskener og bidrar til at vi kan jobbe videre med våre mål og ønsker for fremtiden. 

Lekkerbisken er ett lite, solid og godt kvalitetsoppdrett og vi har mange Hederspremier i oppdrett.
Med målrettet oppdrett har kommet der vi er i dag.

Vi er opptatt av helse, gemytt og rasetypiske hunder.
Alle våre avlsdyr blir stilt ut og de fleste har oppnådd tittelen Norsk Utstillings Champion.

Hundene får sin årlige veterinærsjekk, er fullvaksinert og er helsejekket uten arvelige sykdommer. 

Pr. i dag har vi 2 kull i året. Vi har god tid til valpene og de blir preget og sosialisert etter beste evne. Valpene blir tatt med på kjøreturer, besøk i andre hjem og selvsagt preget på besøk i hjemmet. De er alltid like tillitsfulle og kjærlige og vi setter også stor pris på kontakt med våre valpekjøpere.
Hos oss er hundene og våre to årlige valpekull alltid i fokus! Våre hunder er først og fremst familiemedlemmer og tar del i alt vi gjør daglig. De går fritt i hjemmet og elsker kos og oppmerksomhet.
Det ønsker vi også for våre valper. De skal få være ett fullverdig familiemedlem og ta del i familiens hverdag. Det er hverdager det er mest av uansett om man har ett ønske om å ha hunden med på utstillinger.
Vi krever ikke at man skal gå på utstilling med hunden, men setter pris på at man er ærlig med hva man ønsker når man tar kontakt.

Vi ønsker at man skal ha god tid til hunden og vet hva man går til når man kjøper en Havanais.
Dette er en pelshund og det krever at man har tid og ønske om gjøre pelsstell til en fin tid med for hunden og deg selv. For meg er det terapitid.

Les gjerne artikkelen i Utsiktsposten ang. det å ta vare på en hund hele dens levetid

Vi har av og til ledige valper og dersom dere skulle ønske dere en LEKKERBISKEN, så er det bare å ta kontakt.
Valpene blir levert fra oss ved 9- 10 ukers alder. De er reg. i NKK, vaksinert, chipmerket, helseundersøkt. Det følger også med valpeguide med info om rasen og pelspleie, samt utstyr som den vil trenge for en god start i sitt nye hjem.

Send oss gjerne en e-post med opplysninger om familien, barn, jobbsituasjon og ellers relevante opplysninger om hva daglig livet til valpen vil bli hos dere.

Informasjon om alle våre hunder finner dere på deres egne sider. Vi håper dere får en trivelig stund hos oss:-)

Er dere interessert i å vite mer om oss og våre hunder, så er det bare å ta kontakt.

Frøydis Monsen, Bergen.
froydis@lekkerbisken.net
Tlf: 47274850